Позачергове засідання Ради через ФОП: Нардепи знову зібрали підписи

Народні депутати вдруге зібрали понад 150 підписів для проведення позачергової сесії на підтримку ФОПів

Журналіст стрічки новин
Позачергове засідання Ради через ФОП: На…
Фото: Pixabay

Сьогодні нардепи зібрали необхідну кількість підписів для проведення позачергового засідання, яке буде присвячене відтермінуванню введенню касових апаратів до 1 січня 2023 року. 

Про це повідомив народний обранець від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко на своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua.

"Зібрали знову понад 150 підписів за позачергову сесію на підтримку ФОПів, сесія має відбутися завтра. Чекаємо на офіційне розпорядження спікера", – зазначив Гончаренко.

Нагадаємо, 14 грудня ЗМІ повідомили, що орієнтовно у четвер, 16 грудня, парламентарі зберуться на позачергове засідання Верховної Ради, в межах якого розглянуть відтермінування введення касових апаратів до 1 січня 2023 року. 

Приводом до збирання підписів для позачергового засідання став протест ФОПів, який мав місце біля будівлі ВР. Під цією ініціативою підписався 151 депутат, тому проведення позачергового засідання Ради стало можливим.

15 грудня народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив, що 16 грудня нардепи дійсно зберуться на позачергове засідання. Однак на порядок денний було винесено зміни до державного бюджету України за 2021 рік щодо погашення заборгованості та виплати поточної заробітної плати працівникам державних вуглевидобувних підприємств – шахтарям.

Зранку 16 грудня низка опозиційних народних депутатів заявили, що дехто з їхніх колег відкликав свої підписи, щоб зірвати проведення позачергового засідання щодо ФОПів. З огляду на це вони закликали керівництво Ради повернути підписні листи, щоб мати можливість дозбирати голоси за позачергове засідання ВРУ і все ж таки розглянути питання відтермінування введення касових апаратів.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія виступає буцімто проти скликання позачергового засідання Верховної Ради.  На оприлюдненому фото видно, що один із нардепів читає повідомлення на телефоні. Адресант підписаний як "Арахамія Давид". "Колеги, по ФОПах, вони зажадали назад всі підписні. Прошу не обісратися ще раз – не підписуємо. Жодних позачергових", – йдеться у повідомленні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme