Представник України в ООН закликав Червоний Хрест допомогти з вивезенням тисяч російських трупів

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав Міжнародний комітет Червоного Хреста надати Україні допомогу з вивезення багатьох тисяч трупів російських солдатів, що розкладаються на полях України

Редактор стрічки новин
Представник України в ООН закликав Черво…
Фото: Twitter Сергія Кислиці

Про це він заявив у понеділок під час засідання Ради Безпеки ООН щодо гуманітарної ситуації в Україні, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"З огляду на те, що російське керівництво намагається приховати реальні втрати та рішуче заперечує будь-які розмови щодо способів повернення тіл їхніх солдатів, Україна стикається з додатковою загрозою кризи у сфері охорони здоров’я. Ідеться про багато тисяч тіл, що розкладаються на полях України - про тіла російських солдатів", - зазначив він.

У зв’язку з цим Україна закликає Міжнародний комітет Червоного Хреста створити базу даних знищених окупантів та військовополонених на базі Центрального агентства МКЧХ з розшуку зниклих, а також надати допомогу в поверненні останків вбитих загарбників до Росії, зазначив постпред.

Нагадаємо, раніше віце-прем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що керівництво Росії категорично відмовляється забирати з України своїх полеглих військовослужбовців.

Міністерство оборони Росії наказало ховати мертвих російських військових у братських могилах, в тому числі на території Білорусі, а коли це неможливо – знищувати їхні тіла.

За даними Міноборони, наразі в Україні загинуло орієнтовно 11 тисяч російських військовослужбовців. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme