Прем'єр Японії запропонував Україні $100 млн кредиту

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда запропонував надати Україні 100 мільйонів доларів кредиту

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Прем'єр Японії запропонував Україні $100…
Фото: Pixabay

Під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським очільник японського уряду запропонував ці кошти у виді надзвичайних кредитів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The Japan Times.

Зазначається, що Кісіда висловив свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Він заявив, що Японія не буде приймати будь-яку односторонню зміну статус-кво. Також очільник японського уряду обговорив із Зеленським можливі економічні санкції проти Росії у разі нового вторгнення на територію України.

"Ми будемо реагувати відповідним чином у співпраці з партнерами по G7 і міжнародною спільнотою в залежності від того, що станеться. Наша основна позиція – співпрацювати з міжнародною спільнотою, не забуваючи при цьому про наші національні інтереси", – наголосив Кісіда.

Зауважимо, дещо раніше сьогодні, 15 лютого, Зеленський провів першу телефонну розмову з Кісідою. Втім, деталей розмови, окрім вдячності Японії за підтримку, ні особисто Зеленський, ні Офіс президента України не оприлюднили.

Нагадаємо, що напередодні, 14 лютого, Японія заявила про евакуацію своїх дипломатичних співробітників. МЗС Японії оголосило про зменшення чисельності посольства країни в Україні, де залишається тепер лише обмежена кількість співробітників з України.

У японському МЗС підкреслили, що подальший розвиток ситуації залишається "непередбачуваним, попри триваючі дипломатичні зусилля", спрямовані на вирішення кризи.

За даними японського уряду, при канцелярії прем'єр-міністра Фуміо Кісіди створено кризовий штаб, який займатиметься збором і аналізом інформації про ситуацію навколо України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme