Японія також евакуює дипломатів із України

МЗС Японії оголосило про зменшення чисельності посольства країни в Україні, де залишається тепер лише обмежена кількість співробітників

Редактор стрічки новин
Японія також евакуює дипломатів із Украї…
Фото: Pixabay

Це рішення японське МЗС пояснило зростанням напруженості на кордоні між Україною та Росією.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на NHK.

У японському МЗС підкреслили, що подальший розвиток ситуації залишається "непередбачуваним, попри триваючі дипломатичні зусилля", спрямовані на вирішення кризи.

За даними японського уряду, при канцелярії прем'єр-міністра Фуміо Кісіди створено кризовий штаб, який займатиметься збором і аналізом інформації про ситуацію навколо України.

Нагадаємо, раніше США оголосили про скорочення дипломатичної присутності в Україні. Частину дипломатів з посольства в Києві переведуть до консульства Львова, ще частина – повернеться до США. У Києві залишиться працювати лише основна команда посольства. Про виїзд із Києва повідомили і диппредставництва інших держав у Києві. 

Також низка держав рекомендували своїм громадянам негайно виїхати з України. Це, зокрема, США, Велика Британія, Канада, Південна Корея, Японія, Нідерланди, Ізраїль, Румунія, Північна Македонія, Естонія, Латвія, Литва, Чорногорія, Німеччина, Норвегія, Нова Зеландія, Австралія, Фінляндія, Бельгія, Кувейт, Ірак, Італія, Іспанія, ОАЕ, Саудівська Аравія, Швеція, Словенія, Йорданія та Марокко та інші. 

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, буцімто США попередили європейських союзників по НАТО про дату ймовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це – 16 лютого.  

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme