Президент Польщі зателефонував Зеленському через міграційну кризу

Президент Польщі Анджей Дуда зателефонував главі України Володимиру Зеленському через міграційну кризу на кордоні з Білоруссю

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Президент Польщі зателефонував Зеленсько…
Фото: president.gov.ua

Також очільник Польщі провів перемовини з лідерами країн Балтії.

Про це повідомив держсекретар канцелярії президента Польщі Якуб Кумоч, пише Depo.ua.

"Дуда тільки-но поговорив з президентом України Володимиром Зеленським. Президент проводить серію переговорів з керівниками сусідніх з Білоруссю країн та інших держав нашого регіону. Немає серйозних розбіжностей у думках. Всі бачать, що робить Лукашенко", – йдеться у повідомленні.

За його словами, всі лідери країн висловили підтримку Польщі та засудили гібридну агресію режиму де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Президент Польщі зателефонував Зеленському через міграційну кризу

Зауважимо, дещо раніше нелегальні мігранти намагалися пошкодити огорожу з металевого дроту за допомогою ножиць. Через це польські прикордонники були вимушені використати газові балончики та відкрити вогонь у повітря.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. 

Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця".

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme