Президент США та президентка Євроради уже працюють над спільним проектом постачання американського газу в Європу

Керівництво Сполучених Штатів та Євросоюзу займається європейською енергетичною незалежністю Старого світу від Росії

Журналіст відділу новин
Президент США та президентка Євроради уж…
Палац Європи. Фото: Pixabay

Питання постачання газу із США до Європи уже є предметом спільної роботи обох сторін, заявили президент США Джо Байден та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Про це йшлося на їхньому спільному брифінгу, передає Depo.ua із посиланням на "Європейську правда".

"Сполучені Штати та ЄС спільно працюють над продовженням достатніх та своєчасних поставок природного газу до ЄС з різних джерел по всьому світу, щоб уникнути перебоїв із поставками, зокрема тих, які можуть виникнути внаслідок подальшого російського вторгнення в Україну", – заявили Байден і фон дер Ляєн.

Крім того, сторони заявили про роботу над енергетичною безпекою Україною та поступовою інтеграцією нашої держави до європейського енергоринку.

У листопаді Сполучені Штати Америки заявили, що запроваджують нові санкції проти компаній, пов'язаних із "Північним потоком-2". Після цього у Європі різко збільшилася вартість ф'ючерсів на газ. Зокрема, стартова ціна на паливо зросла до позначки в $1096 за тисячу кубометрів.

Експерти пояснюють зростання цін на природний газ в Європі низькими запасами газу в сховищах через холодну зиму і слабкі темпи закачування, викликані дефіцитом пропозиції.

21 грудня газові ф'ючерси коштували рекордні $2004 за тисячу кубів.

Після цього із США відправилося більше 20 танкерів із газом до Європи. Перші з них уже дісталися до газових терміналів у Польщі та Нідерландах, що і спровокувало падіння ціни.

25 січня ЗМІ написали, що США збільшать обсяги газу і нафти для Європи у випадку російського енергошантажу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme