Президент України ввів у дію рішення РНБО про стратегію держбезпеки

Президент України Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про стратегію забезпечення державної безпеки

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Президент України ввів у дію рішення РНБ…
Фото: zelenskiy_official/ Instagram

Стратегія визначає реальні та потенційні загрози для нашої країни.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сайт Офісу президента України. 

У документі йдеться про те, що Російська Федерація продовжує гібридну війну проти України, застосовуючи політичні, економічні, інформаційно-психологічні засоби та кібератаки. А діяльність окупаційних адміністрацій на Донбасі та в Криму може загрожувати державній безпеці України.

У зв'язку з цим РНБО спрямовуватиме державну політику на своєчасне виявлення та запобігання зовнішнім та внутрішнім загрозам державної безпеки України, припинення розвідувальних, терористичних, диверсійних та інших протиправних посягань спеціальних служб іноземних держав, а також організацій, окремих груп та осіб на державну безпеку України.

Зауважимо, що рішення Ради національно безпеки та оборони, про яке йдеться вище, компетентний орган ухвалив 30 грудня 2021 року. Свій підпис під ним поставив секретар РНБО ОЛексій Данілов. 

Нагадаємо, нещодавно шістнадцять лідерів держав звернулися в ООН через загрозу вторгнення Росії в Україну. Спільну заяву вони надіслали генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme