"ПриватБанк" вручив позов Коломойському у справі на $5,5 млрд через газету

"ПриватБанк" в газетах, серед яких "Голос України", вручив позов Ігорю Коломойському у справі на $5,5 млрд

Журналіст стрічки новин
"ПриватБанк" вручив позов Коломойському…
Фото: Depo.ua

Це було зроблено "ПриватБанком" на виконання наказу кіпрського суду від 15 червня 2021 року.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу банку.

Публікації були зроблені відповідно до Гаазької конвенції про вручення за кордоном судових і позасудових документів у цивільних або торгових справах. Згідно з кіпрським законодавством, публікація є доказом вручення Ігорю Коломойському позову.

"Предметом кіпрського позову є відшкодування збитків у розмірі $5,5 млрд у зв'язку з двома категоріями незаконних фінансових операцій, які мають всі ознаки шахрайства і відмивання грошей, і які були реалізовані під керівництвом Ігоря Коломойського і Геннадій Боголюбова за сприяння інших відповідачів", – наголосили у банку.

Нагадаємо, у серпні "ПриватБанк" вручив позов Коломойському і Боголюбову через "Голос України". Тоді йшлось про справу виведення в Ізраїль $600 млн.

Довідка: 21 грудня 2016 року "ПриватБанк" перейшов у державну власність у зв'язку з неплатоспроможністю. Держава отримала 100% в його капіталі і фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень.

Наприкінці червня 2017 року Кабінет міністрів ухвалив рішення докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд грн на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора – компанії EY.

Відомо також, що уряд націоналізував "ПриватБанк" за пропозицією НБУ та колишніх акціонерів банку. Найбільшими з них на той момент були саме Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Водночас згодом стало відомо, що колишні власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною. Зараз сторони ведуть судові спори як в Україні, так і за кордоном.

Раніше ЗМІ писали, що щонайменше один із позовів буде розглядатися 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme