Привілеї для вакцинованих: Ляшко розповів, як працюватимуть заклади у разі локдауну

Робота громадських закладів у разі введенні нового локдауну буде залежати від того, чи вакциновані їхні працівники та відвідувачі

Редактор стрічки новин
Привілеї для вакцинованих: Ляшко розпові…
Фото: Рixabay

У разі зростання кількості хворих на коронавірус буде посилено карантинні обмеження, однак громадські заклади зможуть продовжувати роботу. 

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Українському радіо", передає Depo.ua.

За його словами, наразі Україна в "зеленій" зоні, та якщо буде зростання кількості випадків, зростання госпіталізації, уряд буде змушений переводити регіони до "жовтого", "помаранчевого" або "червоного" рівня. І, як додав Ляшко, від цього залежатиме рівень або кількість обмежувальних протиепідемічних засобів, які вживатимуться на певній території.

Очільник МОЗ припустив, що навіть у разі запровадження обмежень "червоної" зони, певні заклади зможуть працювати, якщо там буде вакциновано понад 80% колективу.

"Навіть, якщо в регіоні буде оголошено червоний рівень небезпеки, це означає, що велика кількість хворих і госпіталізованих і система охорони здоров’я може не справитися з кількістю госпіталізованих і вимагатиме від держави більш жорстких обмежень, то ми, попри це, дозволимо функціонувати певним закладам, наприклад школам, якщо колектив вчителів буде провакцинований на понад 80%", – заявив Ляшко.

Крім того, він допускає, що також за умови вакцинації, дозволять працювати у "червоній" зоні, кінотеатрам, музеям та іншим масовим заходам.

"Для нас, медиків, важливо не допустити колапсу системи охорони здоров’я. Також економіка країни не повинна впасти, бо від цього залежить фінансування зарплат медичних працівників, закупівлі препаратів тощо", – пояснив міністр.

Нагадаємо, освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що не допускати педагогічних працівників, які відмовилися від вакцинації проти COVID-19, до роботи в школі наразі незаконно. 

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні продовжать адаптивний карантин. За його словами, обмеження хочуть продовжити щонайменше на 2 місяці. Ляшко також поінформував, що триває підготовка до нового навчального року. За словами міністра, у випадку, якщо на території країни збережеться "зелений" рівень епідемічної небезпеки, освітній процес розпочнеться без будь-яких карантинних обмежень, тільки з тими карантинними правилами для всіх громадських закладів.

Ляшко пояснив, що у разі переходу області на інший рівень епіднебезпеки, освітній процес буде продовжуватися, але тільки у разі вакцинації 80% освітян у кожному конкретному закладі освіти.

Читайте також: Чи можна обмежувати в правах невакцинованих українців: Опитування

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme