"Профанація якась": Журналісти скаржаться на обмеження у "відкритих" кулуарах Ради

Кулуари Верховної Ради відкрили журналістів лише частково, діє багато обмежень

Редактор стрічки новин
"Профанація якась": Журналісти скаржатьс…
Фото: Vlasta Lazur/Facebook

Журналісти скаржаться, що численні обмеження не дають можливості повноцінно працювати після відновлення доступу до кулуарів другого поверху Верховної Ради.

Зокрема, про це розповіла журналістка "Радіо Свобода" Власта Лазур на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Ліворуч – можна. Праворуч – не можна. Пояснення: з правого боку, потенційно,  більше скупчується людей. На перший поверх також не можна: тут якогось зрозумілого пояснення немає", – зазначається у повідомленні.

За словами журналістки, найкращий допуск у представників ЗМІ до входу, яким частіше за все користується ОПЗЖ. Найгірший до того, яким найчастіше користується "Слуга народу".

Також обмежена кількість карток допуску, через що на вході виникають конфлікти між журналістами.

"Якщо треба вийти (наприклад в їдальню) то картку-допуск до 2 поверху необхідно здати охороні.  За цей час, допоки вас не буде, її вже хтось може забрати. Це означає, що повернутися в кулуари не можна до тих під, поки хтось іще не вийде і не віддасть картку-допуск. На вході постійні сварки між журналістами та охороною через картку-допуск. Карток же всього 40. Профанація якась", – обурюється Лазур.

Обмеження у Кулуарах Верховної Ради 7 вересня 2021

Нагадаємо, від сьогодні, 7 вересня, у Верховній Раді частково відновили доступ до кулуарів другого поверху будівлі парламенту для журналістів.

Довідка: Кулуари другого поверху приміщення ВРУ для представників ЗМІ закрили 12 березня 2020 року розпорядження голови ВР "Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби". З того часу журналісти вимушені були працювати у прес-центрі й часто скаржилися на незручності.

З червня 2020 року встановили ліміт щодо кількості осіб, яка може перебувати в прес-центрі, – не більше 120 журналістів та до 30 операторів і фотографів.

23 серпня 2020 року стало відомо, що журналістів планували допустити працювати в кулуари Верховної Ради з вересня. Але через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції відмовились від такого наміру.

5 жовтня 2020 року змінилася процедура допуску представників ЗМІ до роботи у парламенті. Журналістів почали допускати до будівлі ВРУ за постійною карткою акредитації та разовою перепусткою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme