Профільний комітет Ради підтримав Держбюджет-2022

Комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав ухвалення в першому читанні проекту закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік

Журналіст відділу новин
Профільний комітет Ради підтримав Держбю…
Фото: Pixabay

Це дає можливість голосувати Бюджет-2022 у парламенті вже найближчим часом.

Про це повідомив голова фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Бюджетний комітет підтримав Бюджет-2022 з правками депутатів до першого читання", – йдеться у дописі.

Нардеп зауважив, що, згідно з регламентом, таке рішення мало бути ухваленим до 15 жовтня.

"І розданим депутатам за два дні, а не завтра вже голосувати в залі (Верховної Ради, – ред.)... Але кого вже це сильно бентежить, правда?" – підсумував Железняк.

Профільний комітет Ради підтримав Держбюджет-2022

У комітеті підтвердили, що в порядку спеціальної процедури розглянули та ухвалили проект постанови "Про висновки та пропозиції до проекту закону України про державний бюджет України на 2022 рік" та таблицю пропозицій до законопроекту. 

"За результатами розгляду комітет рекомендує Верховній Раді ухвалити зазначену постанову за основу та в цілому", – зазначили у повідомленні.

Уточнюється, що, відповідно до регламенту, проект закону про державний бюджет на наступний рік вважається ухваленим у першому читанні, якщо проект постанови щодо висновків і пропозицій до законопроекту ухвалять в цілому.

"А схвалені висновки і пропозиції до законопроекту набувають статусу бюджетних висновків Верховної Ради", – підсумували в комітеті.

Нагадаємо, 15 вересня урядовці підтримали проект закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік. Презентував його в межах засідання Кабміну міністр фінансів Сергій Марченко.

Дещо згодом законопроект про державний бюджет зареєстрували у Верховній Раді.

16 вересня голова фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що презентований Кабінетом міністрів проект закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік не зможе повноцінно "працювати" без ухвалення законопроекту про підвищення податків.

Читайте також: Проект бюджету 2022: Зрада чи перемога

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme