Прохнич хотів привернути увагу до проблем ветеранів, – адвокат

Понад 20 осіб, серед яких представники громадських організацій і народні депутати, готові взяти на поруки Володимира Прохнича, який напередодні погрожував підірвати гранату в приміщенні Кабінету Міністрів
 

Журналіст відділу новин
Прохнич хотів привернути увагу до пробле…
Фото: Національна поліція

Про мотиви свого вчинку Прохнич сам докладно розповість під час судового засідання, яке відбудеться у п'ятницю, 6 серпня.

Про це розповів його адвокат Тарас Безпалий, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Цензор.НЕТ".

"На цей момент понад 20 осіб, серед яких народні депутати, депутати місцевих рад, представники громадських організацій, готові взяти його на поруки Ми продовжуємо отримувати звернення з цього приводу. Гадаю, що поручителів буде більше", – повідомив адвокат.

Відповідаючи на запитання про те, що змусило його підзахисного піти з гранатою у Кабмін, адвокат сказав, що про це Прохнич сам докладно розповість під час судового засідання, де йому обиратимуть запобіжний захід.

За словами адвоката, він не планував висувати яких-небудь конкретних вимог, а хотів звернути увагу на проблеми ветеранів.

"Йому не потрібні були ні гроші, ні слава, він спочатку не планував висувати яких-небудь вимог. Він просто хотів привернути увагу до проблематики, пов'язаної з ветеранами, які повертаються після служби і тут нікому не потрібні. Він хотів звернути увагу на соціальну нерівність і соціальну незахищеність", – заявив Безпалий.

Він також пояснив, що Прохничу ніхто не замовляв пропуск для входу в Кабмін, він просто зайшов у той під'їзд, біля якого в той ранок не було охорони.

"Він – учасник бойових дій, у нього кілька контузій, закрита черепно-мозкова травма, лікував пухлину в мозку. Тому ми подали клопотання про проведення медичного обстеження і комплексної медичної експертизи з метою встановлення різних захворювань, а також його психологічного стану, щоб з'ясувати, що могло підштовхнути його до вчинення цього злочину", – зазначив адвокат.

Нагадаємо, 4 серпня чоловік з бойовою гранатою увійшов до будівлі Кабінету міністрів і погрожував її підірвати. Згодом з'ясувалося, що чоловік є ветераном та інвалідом війни на Донбасі на ім'я Володимир Прохнич.

Після перемовин Володимир Прохнич вирішив здатись поліцейським, а також вибачився за свої дії, мотивувавши їх ти, що "так було потрібно".

Тепер йому інкримінують спробу захоплення будівлі Кабінету міністрів і захоплення заручників. Прохничу загрожує 15 років в'язниці.

У свою чергу в Мінветеранів закликали не поспішати з висновками та коментарями щодо інциденту з учасником АТО, який погрожував підірвати гранату в Кабміні.

Читайте також: Давав роботу ветеранам АТО і допомагав грошима: Військовий капелан розповів подробиці про чоловіка, який хотів підірвати Кабмін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme