Прокурори пояснили, яким коштом Медведчук може заплатити заставу в 1 млрд грн

Сторона обвинувачення у суді пояснила, яким чином нардеп від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук, якому інкримінують державну зраду, може заплатити заставу розміром 1 мільярд гривень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Прокурори пояснили, яким коштом Медведчу…
Скріншот

На початку засідання адвокати заявили, що нардеп не може виплатити заставу через те, що його активи перебувають під санкціями РНБО.

Про це повідомляють кореспонденти "Сегодня", які перебувають у залі суду, передає Depo.ua.

"Сторона звинувачення зазначила, що сім'я Медведчука володіє значними статками, зокрема цінним рухомим майном, колекційними цінними ювелірними виробами, годинниками, творами мистецтва, перелік яких майже в 250 позицій вказано в його декларації за 2020 рік", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сім'я Медведчуків також має 19 елітних автомобілів, цінні папери та є кінцевими бенефіціарними власниками 96 підприємств. Окрім іншого, родина нардепа отримала 300 мільйонів гривень у 2020 році, як дивіденди від одного з підприємств.
 
"Сторона звинувачення підкреслила, що застава може бути внесена і юридичною особою, оскільки частина компаній Медведчука не перебувають під санкціями РНБО", – резюмували у виданні.

Прокурори пояснили, яким коштом Медведчук може заплатити заставу в 1 млрд грн

Відомо, що Медведчук прийшов до суду з речами, необхідними для перебування в СІЗО. За його словами, він готовий робити все, як того вимагатиме закон.

Зауважимо під час спілкування з журналістами до початку засідання суду Медведчук заявив, що справа проти нього – "туфта й фальсифікація".

На думку нардепа, плівки СБУ з його розмовами – несправжні. Крім того, Медведчук нагадав, що нині всі його рахунки заблоковані, отже він не зможе заплатити заставу в мільярд гривень.

За словами політика, саме цього влада й домагається – використати несплату застави як привід відправити його до в'язниці.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу в 1 млрд грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme