Процес інтеграції України в НАТО розтягнувся на непристойно довго, – Кулеба

Кулеба відзначає, що між НАТО та Україною є "відверта дружня" розмова щодо членства

Редактор стрічки новин
Процес інтеграції України в НАТО розтягн…
Фото: МЗС

Україна наразі не має розуміння, коли отримає ПДЧ в НАТО, а євроатлантична інтеграція, на думку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, розтягнулася на "непристойно довго".

Про це очільник української дипломатії сказав під час онлайн-брифінгу, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Немає розуміння, коли Україна отримає ПДЧ, але власне це та відверта розмова, вона, до речі, дуже дружня, відверта розмова, яку ми маємо з НАТО, про те, що інтеграція не може бути безкінечна", – сказав Кулеба.

Міністр також згадав про нещодавню свою зустріч з одним з очільників делегації на Бухарестському саміті у 2008 році, який сказав Кулебі, що йому здавалося, що набуття Україною і Грузією членства в НАТО займе буквально декілька років.

"Але процес розтягнувся і він розтягнувся на вже непристойно довго. Тому я думаю, всім потрібно більш прагматично і практично підходити до цього питання, тому що не може бути безкінечної інтеграції. Все повинно мати свою визначеність і свою чіткість", - наголосив міністр.

Кулеба зауважив, що і НАТО, і Україна переконані, що вони роблять один одного міцнішими, і наша країна продовжить робити реформи, необхідні для євроатлантичної інтеграції. Водночас міністр додав, що Україна відверто говоритиме про членів Альянсу, які не зацікавлені в українських реформах, а просто прикриваються цим аргументом для того, щоб стримувати її євроатлантичну інтеграцію.

Нагадаємо, у Нью-Йорку 22 вересня президент України Володимир Зеленський провів переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Глава держави висловив переконання, що без такої держави як Україна, Альянс буде слабкішим.

Читайте також: Від зброї до браку контролю: Чотири причини, чому Україну поки не беруть в НАТО

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme