Психологи з'ясували, що насправді приваблює жінок у чоловіках

Психологи з Геттінгенського університету, що у Німеччині, з'ясували, що жінок у чоловіках приваблює насамперед не інтелект, а почуття гумору

Журналіст стрічки новин
Психологи з'ясували, що насправді приваб…
Фото: Рixabay

Хоч чоловічий інтелект і вважається однією з найпривабливіших рис для жінок, як самі вони про це розповідають, проте заяви про переваги можуть відрізнятись від того, чого люди насправді шукають у партнері.

Дослідники вирішили з'ясувати, які якості приваблюють жінок насправді. Психологи провели дослідження, у якому 179 жінок мали оцінити, наскільки їх як романтичних партнерів у короткострокових чи довгострокових відносинах приваблюють троє чоловіків, відеоролики з якими надали дослідники. На відео чоловіки читали газетні заголовки, займалися пантомімою та намагалися розсмішити іншу людину. Учасниці дослідження оцінювали фізичну привабливість чоловіків, їхній інтелект і те, наскільки смішними вони здавалися, пише Depo.ua із посиланням на статтю в журналі Evolution and Human Behavior.

У другій частині дослідження 397 жінок брали участь у швидких побаченнях з 2-3 потенційними партнерами, а потім оцінювали їх за привабливістю, інтелектом, почуттям гумору та деякими іншими якостями.

І в першому, і в другому експерименті чоловіки проходили тести визначення рівня інтелекту. Обидва експерименти показали, що жінки досить точно визначали інтелектуальний рівень чоловіка. Однак він не ставав вирішальним фактором при виборі — бажанішими жінкам здавалися фізично привабливі і веселі чоловіки. При цьому веселі чоловіки здавалися жінкам розумнішими, але розумні веселими не здавалися.

Дослідники резюмують, що сам собою інтелект не справляє на жінок великого враження. Він може розцінюватися як важлива якість, але щоб привернути до себе увагу потенційної партнерки, знадобляться в першу чергу приємна зовнішність і почуття гумору.

Нагадаємо, раніше психолог Дмитро Карпачов розповів, чи дійсно є проблемою для чоловіків зайва вага жінки після пологів, і як їй прийняти себе.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme