"Путін дограється": Арестович припустив, що скоро українські ракети будуть націлені на Москву

Якщо Росія буде продовжувати свою агресивну політику, то інтеграція України в НАТО тільки поглиблюватиметься

Редактор стрічки новин
"Путін дограється": Арестович припустив,…
Скріншот

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович заявив, що у нинішній активній співпраці України з НАТО, чого всі роки побоювалася Росія, винен сам Кремль.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "Дом", передає Depo.ua.  

За словами Арестовича, хоча й немає формального вступу України до НАТО, Північноатлантичний альянс присутній на території України.

"Дійсно, військовослужбовці сил НАТО перебувають на території України в межах навчальних місій. Ми проводимо спільні навчання. Тільки на цей рік їх заплановано 25. І НАТО давно присутня на території України", — сказав Арестович.

Він наголосив, що в активному просуванні НАТО в Україні винен Кремль, який окупував у 2014 році українські території та продовжує агресію проти України.

"Всередині України була тривала дискусія — треба нам вступати в НАТО чи ні, з урахуванням того, що до 2014 року не було військової небезпеки. І своїми діями Кремль прибрав цю дискусію та отримав те саме наближення НАТО до кордонів Росії, якого вони так бояться. Тепер "злого НАТО" в Україні дуже багато", — сказав спікер української делегації в ТКГ.

Він додав. Що Кремлю варто враховувати найголовніше – щойно Україна вступить до НАТО, "кожен український солдат стане солдатом НАТО". Тому, на думку Арестовича, найкращий вихід для РФ — піти на мирне врегулювання ситуації, вивести свої війська з Донбасу і з Криму, виплатити репарації Україні за період окупації.

"І ось тоді виникне підстава для відновлення нормальних відносин. І, можливо, можна буде серйозно обговорити питання загроз своїй безпеці, які Російська Федерація бачить у можливому вступі України до НАТО. Тоді ми можемо говорити, як нормальні країни. Зараз ми не можемо говорити, як нормальні країни, тому що ми — військові противники. І до такої ситуації призвела саме Росія", — наголосив Арестович.

Він також прокоментував озвучені президентом РФ Володимиром Путіним побоювання, що в Україні побудують бази НАТО під виглядом навчальних центрів і "націлять ракети на Москву".

"Путін дограється до того, що українські ракети будуть спрямовані на Москву у найближчому майбутньому з однієї простої причини, що ми працюємо над ракетною програмою. І наші ракети оперативно-тактичного рівня зможуть діставати до Москви. Це паритетні дії у відповідь на дії Росії. Якби не було цієї агресії, ніколи б українські ракети ні на яку Москву не були б спрямовані", – сказав Арестович.

Зазначимо, 21 жовтня російський президент Володимир Путін на засіданні клубу Валдай заявив, що його непокоїть можливість того, що НАТО під виглядом навчальних центрів для Збройних Сил України нібито може розмістити балістичні ракети на території України.

На думку глави РФ, через те, що українська Конституція забороняє розміщення на території країни іноземних військових баз, НАТО начебто "може все що завгодно розмістити" під виглядом тренувальних центрів для ЗСУ.

"Завтра під Харковом ракети з'являться, що нам робити з цим?" – запитав Путін.

Він також поскаржився, що системи протиракетної оборони НАТО з пусковими установками Aegis вже стоять в Польщі та Румунії, і "на них можна встановити "Томагавки", ударні системи, і зробити це легко, одним помахом, тільки програмне забезпечення змінити".

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путіна заявив, що візит глави Пентагону Ллойда Остіна до Києва, де той заявив, що жодна третя країна не має права накладати вето на входження України в НАТО, "фактично проклав шлях" для приєднання до Альянсу.

18 жовтня прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що вступ України до НАТО став б для Росії найгіршим сценарієм. За словами Пєскова, це сценарій, який виходить за червоні лінії національних інтересів Росії.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme