Путін хоче штурмувати Київ й Одесу "гарматним м'ясом" з ОРДЛО

Росія провела мобілізацію в ОРДЛО, щоб відправити жителів окупованого Донбасу захоплювати Одесу та Київ

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Путін хоче штурмувати Київ й Одесу "гарм…
Фото: Генштаб ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив, що російське військове керівництво провело мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Росія формує з мобілізованих жителів "Л-ДНР" підрозділи у складі 1 і 2 армійських корпусів для штурму населених пунктів на підконтрольній Україні території. Більшість із цих людей мають російські паспорти.

Частину наших земляків перекидають через територію Ростовської області, Краснодарський край та тимчасово окупований Крим для проведення морської наступальної операції із захоплення Одеси. Іншу частину вивезли в Бєлгород для штурму Києва в першому ешелоні як "гарматне м’ясо".

"Це воєнний злочин і кричуще порушення Конвенції про захист цивільного населення під час війни. Це також черговий доказ повного підпорядкування 1 і 2 АК 8-ій армії ЗС РФ", – кажуть в ЗСУ.

Нагадаємо, сьогодні ЗСУ збили російський військовий літак, що атакував курортне селище Затока, що на Одещині. пілот встиг катапультуватися. 

Тим часом у Бучі Київської області над міською радою знову підняли прапор України — місто звільнено від російських окупантів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme