Окупанти примусово мобілізують етнічних греків воювати проти України, – Денісова

Окупаційна влада в окремих районах Донецької області примусово мобілізує етнічних греків 

Редактор стрічки новин
Окупанти примусово мобілізують етнічних…
Фото: Російські ЗМІ

Етнічних греків, які проживають на окупованій Донеччині, силою вивозять з будинків під приводом "призову на війну з Україною".

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Мені стало відомо, що чоловіків з села Стила на тимчасово окупованій території Донецької області, де проживають етнічні греки, примусово вивозять з будинків під приводом "призову" на війну з Україною", – зазначила вона.

За словами Денісової, у зв'язку з цим жителі села звернулися за допомогою і з метою розголосу до посла Греції в Україні.

"Вже відомо про вивезення в невідомому напрямку Андрія Водолазкіна, батька трьох дітей, молодшому з яких п'ять років. Ще один чоловік переховується від окупаційних військ, побоюючись за своє життя", – підкреслила омбудсмен.

Крім того, вона додала, що жителям ОРДЛО приходять смс про необхідність прибути до військкоматів, а за ухилення погрожують кримінальною відповідальністю. Примусова мобілізація заборонена міжнародним гуманітарним правом.

"Зокрема, статтею 51 Конвенція про захист цивільного населення під час війни забороняється окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних або допоміжних силах", – зазначила омбудсмен.

Мобілізація етнічних греків на окупованому Донбасі

Нагадаємо, 19 лютого ватажок "ДНР" Денис Пушилін і ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник підписали однакові накази про загальну мобілізацію чоловіків віком від 18 до 55 років на підконтрольній Росії Донеччині і Луганщини. Також відомо, що чоловіки цієї вікової групи не можуть залишити окуповану територію в рамках евакуації.

А сьогодні стало відомо, що через загальну мобілізацію окупована Луганщина може залишитися без зв'язку та інтернету.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme