Путін мріє відродити Радянський Союз, – Нуланд

Заступниця держсекретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд вважає, що президент Росії  Володимир Путін бачить своє призначення у тому, щоб відродити Радянський Союз

Редактор стрічки новин
Путін мріє відродити Радянський Союз, –…
Фото: Getty Images

Нуланд після саміту Байдена і Путіна висловила думку, що російський президент розглядає Україну і колишні радянські республіки як зону свого впливу.

Про це Нуланд заявила під час свого виступу в Сенаті, передає Depo.ua.

На її думку, Путін прагне увійти в історію, відтворивши подобу СРСР.

"Є побоювання вважати, що він як проект своєї спадщини прагне відтворити Радянський Союз. А після, хто знає, чи буде його апетит задоволений з'їденим або він вирішить піти далі?" – наголосила Нуланд.

При цьому представниці Держдепу додала, що Путін недооцінює США та європейських союзників, які готові протистояти агресії Росії.

"Є безліч причин, чому нікому з нас не слід бажати війни. Вона буде надзвичайно кровопролитною і важкою для України, але також і надзвичайно кровопролитною і важкою для Росії", – додала Нуланд.

Нагадаємо, раніше заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд розповіла про ті заходи, до яких можуть вдатися Сполучені Штати для протидії агресії Росії проти України. За її словами, санкції проти Росії у випадку відкритої війни цієї країни проти України можуть включати і серйозний удар по банківській системі та усій економіці Росії. Йдеться про міжнародну платіжну систему SWIFT. 

Також вона зауважила, що у випадку агресії Росії проти України можлива зупинка і російського газогону "Північний потік-2".

Як відомо, переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку відбулися 7 грудня. У Білому домі заявили, що Байден наголосив – США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Кремль згодом оприлюднив свою версію розмови.

Байден проведе телефонну розмову з очільником України Володимиром Зеленським щодо результатів саміту з Путіним лише 9 грудня. 

Читайте також: "Завдати болю Росії": Що пишуть іноземні ЗМІ про розмову Путіна та Байдена

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme