Путін назвав дві умови для продовження транзиту газу Україною після 2024 року

Президент Росії Володимир Путін назвав дві умови для продовження транзиту російського газу до Європи через Україну після 2024 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Путін назвав дві умови для продовження т…
Фото: РосЗМІ

За його словами, Росія готова продовжити транзит газу через Україну після закінчення дії контракту.

Про це Путін заявив під час прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, пише Depo.ua.

"Ми готові продовжити постачання газу через Україну навіть після 2024 року, коли закінчується діючий контракт на транзит через цю країну. Звісно, якщо на це буде попит з боку європейських імпортерів і це буде рентабельно. А сама газотранспортна система України буде перебувати в справному технічному стані", – наголосив він.

Зауважимо, наприкінці 2021 року директор другого департаменту країн СНД МЗС РФ Олексій Поліщук заявив, що перемовини про продовження транзиту газу через Україну після 2024 року вестимуться тоді, коли буде розуміння, хто, в яких обсягах і на яких умовах його закуповуватиме.

Нагадаємо, раніше на Росії заявили, що почнуть переговори про продовження транзиту газу через Україну після 2024 року, якщо з'являться замовники палива. У Кремлі заявили, що "Газпром" ще не визначився по цій лінії. Транзит газу через Україну можна буде обговорювати, якщо "вдасться його продати".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme