Путін під час розмови з Макроном назвав умову проведення "нормандського формату"

Президент Росії Володимир Путін провів перемовини з лідером Франції Еммануелем Макроном щодо проведення зустрічі у "нормандському форматі"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Путін під час розмови з Макроном назвав…
Фото: KremlinRussia / Twitter

Однак під час розмови Путін не втримався та вчергове звинуватив Україну в затягування переговорного процесу щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кремля.

"Президент Росії підкреслив, що від конкретних кроків київської влади щодо реалізації мінського "Комплексу заходів" залежить і можливість проведення нового саміту в "нормандському форматі", – йдеться у повідомленні.

Водночас, які саме кроки маються на увазі, не уточнюється. Втім, схоже, що на Росії планують продовжувати уникати зустрічі та всіляко перекладати відповідальність за це на Україну.

Нагадаємо, 9 грудня керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що США ухвалили рішення активно долучитися до процесу мирного врегулювання ситуації в Україні, однак формат поки що не визначений.

Нагадаємо, раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що США вирішили стати активним учасником мирного процесу з врегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, це може бути паралельний трек разом з "нормандським форматом".

Європейський Союз раніше виступив з заявою щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму. У ЄС заявили, що переговорний процес у Тристоронній контактній групі та в "нормандському форматі" опинився у глухому куті через відмову Росії визнавати себе стороною конфлікту на сході України.

Довідка: Зустрічі у "нормандському форматі" проводяться за участі представників президентів чи їхніх радників чотирьох країн: України, Німеччини, Росії та Франції. Зустріч радників зазвичай передує саміту голів держав. Учасники "нормандських" зустрічей намагаються розв'язати ситуацію із російсько-українською війною на Донбасі, спираючись на підписані 2015 року Мінські угоди.

Читайте також: Небезпечні фокуси Кремля: Що показала розмова Байдена з Зеленським

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme