Путін пропонував США використовувати російські бази в Таджикистані та Киргизстані на тлі афганських подій, – ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з американським колегою Джо Байденом 16 червня запропонував йому спільно координувати дії щодо Афганістану з можливістю використовувати російські військові бази в Таджикистані і Киргизстані  

Редактор стрічки новин
Путін пропонував США використовувати рос…
Фото: Pixabay

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російський "Комерсант".

За даними джерел видання, Росія зокрема пропонує обмін інформацією, отриманої з використанням дронів. Водночас американська сторона ще не дала згоду на цю пропозицію.

"Якби американці були зацікавлені тільки в тому, щоб стежити за ситуацією в Афганістані, вони б прийняли цю щедру пропозицію. Але поки вони не дали чіткої відповіді, що наводить на думку, що, можливо, у них все ж інші цілі", - сказав один зі співрозмовників видання.

Спецпредставник США з Афганістану Залмай Халілзад відмовився коментувати цю інформацію. У Кремлі також зберігають мовчання.

Зазначимо, у Таджикистані розташована 201-а російська військова база - найбільший військовий об'єкт Росії за межами країни. А на території Киргизстану розташована російська авіабаза "Кант".

Нагадаємо, раніше терористичне угрупування "Талібан" заявляло, що контролює 85% території Афганістану.

Як відомо, 9 березня США почали виводити війська із Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

За оцінками командування США, з Афганістану зараз уже виведено понад 95% американських військових.

Наразі "Талібан" ведуть наступ в Афганістані після того, як з країни вивели американські війська. За останні тижні таліби захопили низку територій Афганістану, включно з постами на кордоні з Іраном, Таджикистаном, Туркменістаном.

Нещодавно представники "Талібану" заявили, що отримали контроль над ключовим прикордонним пунктом між Афганістаном і Пакистаном

Читайте також: Компроміс у стилі "Талібану": Чому Кремлю доведеться перекидати війська в Таджикистан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme