Путін розуміє, що війська РФ не підуть далі після перших великих втрат, – командувач ООС

Президент Росії Володимир Путін розуміє, що російські війська не підуть далі після того, як зазнають перших великих втрат під час вторгнення в Україну

Журналіст стрічки новин
Путін розуміє, що війська РФ не підуть д…
Фото: Рixabay

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що у разі вторгнення Росії в Україну після важких втрат армія РФ зупиниться сама.

Про це він заявив в інтерв’ю The Times, передає Depo.ua.

"Якщо нашій розвідці вдасться передбачити напрямок головного російського удару (в разі вторгнення – ред.), то після перших великих втрат (росіяни – ред.) далі не підуть. Путін усвідомлює, що після важких втрат його армія може зупинитися сама. У цьому не можна довіряти інтуїції. Йдеться про холодний розрахунок", – сказав Павлюк.

За його словами, в Україні наразі створені загони територіальної оборони, які налічують понад 100 тисяч добровольців, які готові взятися за зброю.

"Навіть зараз людям, які готові воювати, роздають зброю", – зазначив командувач.

Павлюк додав, що ніхто насправді не розуміє, що російське вторгнення в Україну було б кінцем цінностей і способу існування Європейського Союзу.

"Це було б кінцем європейського проекту. Якщо Росія отримає країну з потенціалом України, то вона не зупиниться. Далі будуть країни Балтії", – резюмував він.

Нагадаємо, дещо раніше у парламенті заявили, що в Україні вже триває розробка особливого плану поведінки у разі розширення військової агресії Росії. Член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що Інструкції щодо дій мирного населення при можливому нападі Росії напрацьовуються.

Довідка: 8 січня державний секретар США Ентоні Блінкен одразу після закритого засідання країн-учасниць НАТО відкрито звинуватив Росію в ескалації напруги уздовж українського кордону і цілеспрямованому пошуку причин для нападу. Він порівняв Росію з лисицею, яка збирається напасти на курник, виправдовуючи це тим, що кури загрожують її безпеці.

12 січня відбулось засідання Ради НАТО – Росія.  Країни-члени НАТО відмовилися виконувати ультимативну вимогу Росії про неприпустимість вступу нових членів до лав Альянсу.

Згодом заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко заявив, що якщо будуть виконані Мінські угоди, то не буде ніякої загрози ні безпеці України, ні її територіальній цілісності. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва відмовляється виконувати вимогу про деескалацію на кордонах з Україною. Він заявив, що російські солдати, які зараз перебувають поблизу кордонів України, не повернуться до казарм.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme