Путін ввів кримінальне покарання за "фейки" та заклики до антиросійських санкцій

Президент РФ Володимир Путін підписав закон про кримінальне покарання "за заклики до антиросійських санкцій та фейки про армію Росії"

Журналіст відділу новин
Путін ввів кримінальне покарання за "фей…
Фото: Скріншот з відео

Йдеться про запровадження кримінальної відповідальності за "фейки" про дії ЗС Росії та заклики до антиросійських санкцій.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

За "поширення свідомо неправдивих даних про російські ЗС" документ передбачає запровадження відповідальності у вигляді:

  • штрафу від 700 тис. до 1,5 млн руб.;

  • позбавлення волі на три роки.

Водночас у разі вчинення цього порушення з використанням свого службового становища, групою осіб або групою осіб зі штучним створенням доказів звинувачення покарання становитиме від 5 до 10 років позбавлення волі.

Крім того, поширення "фейків", що спричинило тяжкі наслідки, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Нагадаємо, після початку війни в Україні 24 лютого Роскомнагляд заборонив ЗМІ називати це війною, нападом або вторгненням, а також посилатися на інші джерела, крім офіційних російських.

Через матеріали про військові дії на Росії було заблоковано понад 10 ЗМІ, включно з "Медузою" та "Російською службою BBC".

4 березня Держдума та Рада Федерації РФ ухвалили закон, який передбачає до 15 років позбавлення волі за "фейки" про дії російських військових. Було також введено заборону на публічні заклики до запобігання використання армії Росії (в тому числі заклики до "антивоєнних мітингів").

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme