Путін зупиниться лише там, де побачить силу, – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що модель поведінки президента Росії Володимира Путіна за роки агресії стала очевидною

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Путін зупиниться лише там, де побачить с…
Фото: Дмитро Кулеба / Facebook

За його словами, Путін зупиниться там, де зустріне мову сили, тому що він розуміє лише її.

Про це Кулеба розповів у інтерв'ю для Bild, пише Depo.ua.

"Путін зупиняється лише там, де його зупиняють, він розуміє лише мову сили. Як я вже сказав, наша сила в нашій єдності, і ми маємо працювати разом, щоб реалізувати трирівневий пакет стримування. Нам потрібно ясно заявити про неприйнятну ціну подальшої агресії, водночас вступаючи в дипломатичні відносини з Росією і переконуючи Москву використовувати дипломатію замість застосування сили", – наголосив він.

Глава МЗС України додав, що президент Росії "майстер нагнітати страхи". Втім, протягом років війни, модель поведінки Путіна стала очевидною.

"За багато років його модель поведінки вже стала очевидною. Спочатку, він створює проблеми та кризи. Потім він запрошує інших обговорити та вирішити проблеми разом з ним. І врешті – сам пропонує рішення, що вимагають поступок від опонентів", – додав Кулеба.

Зауважимо, у цьому ж інтерв'ю Кулеба закликав президента Путіна "подивитися у дзеркало". На думку українського дипломата, таким чином Путін зрозуміє, чому сусідні з Росією країни прагнуть вступити в НАТО.

Нагадаємо, 8 січня державний секретар США Ентоні Блінкен одразу після закритого засідання країн-учасниць НАТО відкрито звинуватив Росію в ескалації напруги уздовж українського кордону і цілеспрямованому пошуку причин для нападу. Він порівняв Росію з лисицею, яка збирається напасти на курник, виправдовуючи це тим, що кури загрожують її безпеці.

11 січня США заявили, що кожна країна має право на вільний вибір зовнішньополітичного курсу, у тому числі на інтеграцію у військові та економічні міжнародні об'єднання, цілі яких не суперечать Статуту ООН.

12 січня 2022 року відбулось засідання Ради НАТО – Росія.  Країни-члени НАТО відмовилися виконувати ультимативну вимогу Росії про неприпустимість вступу нових членів до лав Альянсу.

13 січня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Швеція і Фінляндія відповідають стандартам оборони НАТО та можуть приєднатися до Альянсу найближчим часом за наявності політичного рішення.

Це питання постало в обох країнах через неадекватні дії Росії поблизу західних кордонів.

Зі свого боку Росія пригрозила Швеції "наслідками" за приєднання до НАТО.

Читайте також: Україна і "НАТО-плюс": Що передбачає ідея США і наскільки вона реальна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme