UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Путіну не доведеться нападати: У МЗС озвучили найгірший сценарій для України 

Якщо спецслужбам Росії вдасться посіяти в України паніку та дестабілізувати ситуацію зсередини, Володимир Путін зможе взяти нашу країну під контроль навіть без допомоги військових 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Путіну не доведеться нападати: У МЗС озв…
Фото: Міністерство оборони Росії

В українському МЗС вважають, що всі інформаційні повідомлення про нібито військову міць Росії та атаки на Україну, які вона готує, мають на меті обвалити українську економіку.

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода".  

"Ще не зробивши атаку Путін нашими руками отримує собі перевагу. Якщо ми дозволимо розхитати Україну нагнітанням паніки, то Путіну і не доведеться нападати", – сказав Кулеба. 

Він зауважив, що, попри те, що на українському кордоні Росія здійснює військові маневри та звозить бойову техніку, до відкритої атаки агресорка поки не вдається.

За словами Кулеби, це не входить у плани Путіна. Зараз "господар Кремля" докладає усіх зусиль, щоб обвалити курс гривні та відлякати від України іноземних інвесторів. Очільник українського МЗС закликав співгромадян не піддаватися паніці й таким чином не підігравати ворогові.

Нагадаємо, зараз в Україні вже триває розробка особливого плану поведінки у разі розширення військової агресії Росії. Інструкції щодо дій мирного населення при можливому нападі Росії активно напрацьовуються.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme