П'ять країн створили фонд на $47 млн, щоб вберегти Україну від Путіна

Сьогодні Велика Британія, Канада, США, Швейцарія та Швеція запустили роботу Фонду "Партнерство за сильну Україну", кошторис якого становить $47 млн

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
П'ять країн створили фонд на $47 млн, що…
Фото: Facebook Ірини Верещук

Мета цього Фонду – пом'якшити дестабілізуючий вплив Росії та посилити стійкість місцевих громад на сході та півдні України.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Сьогодні разом з нашими міжнародними партнерами запустили роботу Фонду "Партнерство за сильну Україну". Місія Фонду полягає в посиленні стійкості місцевих громад на Сході та Півдні України. Зараз це 35 мільйонів фунтів стерлінгів та п’ять країн-донорів: Велика Британія, Канада, США, Швейцарія та Швеція. І це тільки початок", – написала Верещук.

Вона запевнила, що робота Фонду полягає не лише у наданні грошей.

"Це про довіру між партнерами. Це про допомогу не на словах, а на ділі, і не коли-небудь, а тут і зараз, коли ця допомога найбільш потрібна", – додала Верещук.Фонд "Партнерство за сильну Україну"

Нагадаємо, уряд Швеції ухвалив виділення близько 5,4 мільйона доларів Україні для зміцнення стійкості на тлі агресії Росії. Україна отримає кошти протягом наступних трьох років у межах спільного з Великою Британією, Канадою, Швейцарією та США фонду.

Як відомо, 21 січня 2022 року прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував рішення уряду виділити Україні 120 мільйонів канадських доларів (~100 мільйонів доларів США) на забезпечення економічної стабільності.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme