Рада ЄС остаточно схвалила виділення €5 млрд макрофінансової допомоги для України

Рада ЄС 20 вересня остаточно схвалила 5 мільярдів євро макрофінансової допомоги для України. Кошти перераховуватимуть як пільгові позики

Журналіст відділу новин
Рада ЄС остаточно схвалила виділення €5…
Допомога від ЄС

Про це йдеться в заяві органу, передає Depo.ua.

Міністри фінансів країн ЄС схвалили виділення цих коштів 9 вересня, потім цю фінансову допомогу підтримав Європарламент. Рішення ще мають опублікувати в Офіційному віснику Євросоюзу.

5-мільярдна допомога є частиною пакета в 9 мільярдів євро, який у ЄС захотіли надати Україні ще в травні. Києву планують дати гроші в кредит зі строком погашення через 25 років і фактично без відсотків.

Досі країни ЄС не могли домовитися, як саме фінансувати цю допомогу, тому дотепер Україні виділили лише 1 мільярд євро. Після затвердження 5 мільярдів Євросоюз має ухвалити рішення про виділення ще 3 мільярдів євро у межах пакета макрофінансової допомоги.

"На наступних засіданнях Ecofin я буду наполягати на швидкому досягненні угоди щодо надання решти 3 мільярдів євро, щодо яких ми маємо домовитися про розподіл коштів на позики та гранти", — сказав міністр фінансів Чехії Збинек Станджура.

Нагадаємо, у травні президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна в умовах війни потребує щомісяця 5-7 мільярдів доларів міжнародної підтримки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme