Рада готує відповідь Держдумі щодо наміру визнати "Л-ДНР"

Український парламент вже сьогодні, 15 лютого, може проголосувати заяву щодо проекту постанови Держдуми Росії про визнання "Л-ДНР"

Журналіст стрічки новин
Рада готує відповідь Держдумі щодо намір…
Фото: Telegram Верховної Ради

Заява ґрунтуватиметься на всесвітньо визнаних територіях ООН. Водночас у Держдумі Росії документ про визнання квазідержав вже пройшов профільні комітети.

Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, пише Depo.ua.

"Можливо, це питання буде винесено вже буквально днями на розгляд Держдумою. Наша відповідь елементарна – вона не змінювалася. Тому що ці території є територіями українськими. Ми готуємо у Верховній Раді відповідну заяву, яка буде ґрунтуватися на всесвітньо визнаних територіях ООН. Ця заява може навіть бути проголосована завтра у Верховній Раді", – сказав Стефанчук.

За його словами, "ми чітко розуміємо, де є інтерес України й що наш шлях – до НАТО, і наш шлях на утримання територіальної цілісності не може залежати від забаганок нашого північного сусіда".

Водночас голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія висловив припущення, що Держдума не голосуватиме про визнання "ДНР/ЛНР".

"Я вважаю, що дуже маленька ймовірність, що Держдума ухвалить цю постанову... Якщо вони таке проголосують, то фактично вони Україні дають можливість казати всім партнерам, що Росія вийшла із Мінських домовленостей. Визнання територій – це фактично вихід з Мінських домовленостей. Тому мені здається, що це точно зараз їм буде не на користь, і вони це робити не будуть", – сказав Арахамія.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" запропонували президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку". Лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс в Думу відповідний законопроект 19 січня й додав прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного в лютому 2022 року.

Водночас прес-секретар очільника РФ Дмитро Пєсков повідомив, що в Кремлі поки що не коментуватимуть проект звернення Держдуми до глави держави щодо визнання "ДНР" і "ЛНР". За його словами, спершу Державна дума Росії має ухвалити відповідний документ.

Згодом Володін повідомив, що у Держдумі РФ проведуть консультації з керівниками фракцій і вже потім розглянуть проект постанови про звернення до Путіна щодо необхідності визнання "ДНР" і "ДНР" на Раді Держдуми.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme