У Раді хочуть закликати міжнародні організації направити миротворців в Україну

Народна депутатка й голова міжфракційного об'єднання "Євроатлантична Україна" Людмила Буймістер ініціює термінову постанову Верховної Ради із закликом до міжнародних організацій направити миротворців в Україну

Журналіст стрічки новин

За її словами, Україна має негайно звернутися до Ради Безпеки ООН, Європейського парламенту, Ради ЄС, країн-підписантів Будапештського меморандуму, Великої сімки, аби ті направили міжнародний миротворчий контингент для розміщення на півночі, сході та півдні України.

Про це Буймістер повідомила у Facebook, пише Depo.ua.

"Попередити нову війну в світі - ключовий обов‘язок ООН! Попередити війну в Європі - життєво важливий інтерес ЄС. Не допустити напад на Україну - зобов’язання країн-підписантів Будапештського меморандуму. Ще нічого не втрачено. Ми маємо об’єднатися і зробити все, щоб відвернути Європу від прірви, зупинити Путіна і не дати йому стати другим Гітлером!" – написала нардепка.

Вона закликала народних депутатів приєднуватись до ініціативи, "а світ не бути байдужим і відреагувати".

Буймістер сподівається, що парламент вже на першому засіданні наступного тижня ухвалить постанову, а Рада безпеки ООН або Рада ЄС невідкладно розпочнуть створення миротворчої місії.

"Ми ще можемо врятувати Україну! Ми ще можемо врятувати Європу! Ми ще можемо врятувати світ!" – резюмувала вона.

скріншот з Facebook-сторінки Людмили Буймістер

постанова Буймістерпостанова Людмили Буймістер

Нагадаємо, що кілька тижнів тому з цією ж ідеєю виступив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко. Він наголосив на необхідності повернення до ідеї миротворчої місії під егідою ООН на Донбасі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme