Рада може звільнити чотирьох міністрів, – нардеп

Нині у Верховній Раді йдуть обговорення щодо звільнення з посад чотирьох міністрів

Журналіст стрічки новин
Рада може звільнити чотирьох міністрів,…
Фото: Сайт Кабміну

Однак остаточне рішення буде ухвалено на засіданні фракції "Слуга народу".

Про це в ефірі "Україна 24" 3 вересня повідомив народний депутат від "Слуги народу" Тарас Тарасенко, пише Depo.ua.

За словами політика, остаточне питання щодо звільнення міністрів буде вирішено на фракції "Слуги народу". 

"Зараз є обговорення щодо чотирьох міністрів. Я поки що не уповноважений оголошувати ці прізвища, а тому будемо вирішувати це на фракції. Думаю, що навіть у понеділок, 6 вересня", – наголосив він.

Тарасенко додав, що міністрів можуть звільнити через неефективність роботи. Водночас він не повідомив, чи є вже кандидати на нові посади. Також нардепи перед ухваленням рішення про звільнення міністрів мають намір обговорити з ними проблематичні питання. 

"Взагалі у нас така політика, що ми говоримо з людьми, а не просто їх звільняємо чи призначаємо. Однозначно повинна бути дискусія для з'ясування проблеми, чому відбувається звільнення, і розмова з кандидатами, що вони пропонують, якщо ВР проголосує за їхнє призначення", – зауважив нардеп від "Слуги народу".

Нагадаємо, що днями спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що відставки у Кабінеті міністрів можливі вже у найближчий пленарний тиждень. Водночас поки що жодних заяв у парламент не надходило. За його словами, якщо такі пропозиції надійдуть до Верховної Ради, їх розглядатимуть першочергово.

Раніше голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що восени щонайменше три міністри можуть припинити працювати в Кабінеті міністрів. Водночас він визнав, що велика кількість чуток з приводу відставок в уряді мають неправдиву інформацію, і закликав не "годувати країну місяць чутками". 

Згодом заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що, на її думку, ймовірні поодинокі випадки заміщення у міністерствах. Водночас повна зміна Кабміну, за її словами, малоймовірна.

Читайте також: Ротації в уряді: Кого возили до США у вояж на прощання, а кого - знайомитися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme