Рада на позачерговому засіданні взялася за розблокування судової реформи (ТРАНСЛЯЦІЯ)

Народні депутати сьогодні, 20 липня, зібралися на позачергове засідання, в межах якого мають розглянути низку проектів постанов, що розблокують судову реформу та корпоратизацію "Укроборонпрому"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Рада на позачерговому засіданні взялася…
Фото: прес-служба ВРУ / Facebook

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на порядок денний парламенту.

Зазначимо, що ця позачергова сесія потрібна лише для того, щоб провалити вказані проекти постанов, оскільки без їхнього розгляду до наступної сесії, яка почнеться у вересні, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков не зможе підписати закони та направити їх президенту.

На думку експертів, оскільки голосування на позачергових засіданнях не входять до розрахунку відсотку голосувань депутата для отримання "депутатських" виплат і зарплати, явка нардепів може бути дуже низькою.

Під час сьогоднішного засідання парламентарі розглянуть:

1. Проект постанови 3711-д "Про скасування рішення Верховної Ради України про повторне прийняття в цілому з урахуванням пропозицій президента України закону про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України". Він має розблокувати підписання спікером прийнятого закону №3711-д.

2. Проект постанови 5068-П "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя". Постанова розблоковує підписання спікером прийнятого закону №5068.

3. Проект постанови 5069-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 14 липня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя". Розблоковує підписання спікером прийнятого закону №5069.

4. Проект постанови 3822-П "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту закону "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності". Законопроект має вирішити питання корпоратизації "Укроборонпрому".

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер голови ВР Руслан Стефанчук повідомив, що Рада може зібратися на позачергові засідання і під час канікул.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme