Рада ухвалила закон про локалізацію: Що це означає

Верховна Рада України ухвалила проект закону №3739 про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості (про локалізацію)
 

Журналіст відділу новин
Рада ухвалила закон про локалізацію: Що…
Фото: СН

Після ухвалення закону про локалізацію, починаючи з 2022 року, імпортні товари, придбані за державний або комунальний кошт, мають містити українську складову.

"За" проект закону №3739 проголосували 323 народних депутатів, інформує Depo.ua.

За задумом законотворців, іноземний постачальник може забезпечити наявність місцевої складової, розміщуючи виробництво в Україні, купуючи українські комплектуючі або замовляючи виробничі операції в Україні.

Очікується, що у 2022 році показник локалізації становитиме щонайменше 10% і з кожним роком збільшуватиметься ще на 5%. У 2028-2031 ступінь локалізації сягне 40%.

Закон про локалізацію стосуватиметься 5 груп машинобудування: міський пасажирський транспорт, залізничний транспорт, комунальна техніка, енергетичне машинобудування, продукція аерокосмічної галузі (літаки, супутники).

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський спрогнозував, що закон про локалізацію принесе Україні 4,2% додаткового зростання ВВП за 3-5 років, збереже 200 тисяч робочих місць і створить понад 62 тисячі нових.

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада повернула під Prozorro закупівлі для боротьби з COVID-19.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme