Рада звільнила міністра екології Абрамовського: Хто буде замість нього

Верховна Рада 3 листопада звільнила Романа Абрамовського з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України

Журналіст стрічки новин
Рада звільнила міністра екології Абрамов…
Фото: Depo.ua

За таке рішення проголосували 322 народних депутати. Абрамовський подав у відставку ще 20 жовтня.

На його місце у Кабміні призначать Руслана Стрільця, який вже рік є заступником Абрамовського, пише Depo.ua.

Раніше передбачалося, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів очолить народний депутат від "Слуги народу" Андрій Жупанін, однак він взяв самовідвід на користь Стрільця.

"Він (Андрій Жупанін, – ред.) подивився на професійний бекграунд Стрільця, скільки років він вже займається екологією, і сказав, що при всій повазі бере самовідвід", – сказав глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у коментарі журналістам 1 листопада.

Зазначимо, про те, що Стрілець очолить Мінекології, Depo.ua повідомляв ще 28 жовтня.

Хто такий Руслан Стрілець

Руслан Стрілець

Руслан Стрілець закінчив Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара за спеціальністю "Міжнародна економіка", Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ за спеціальністю "Правознавство", Придніпровську державну академію будівництва та архітектури за спеціальністю "Екологія та охорона навколишнього середовища" та Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при президентові України за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування".

У 2007-2012 роках працював головним спеціалістом, заступником начальника відділу в структурних підрозділах Дніпропетровської облдержадміністрації.

З 2012 по 2014 рік був заступником начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області.

2014-2015 – виконувач обов'язків директора департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації.

2015-2019 – директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації.

2019-2020 – заступник директора Департаменту з питань управління відходами, екологічної безпеки та переходу до кругової економіки в Міністерстві енергетики та захисту довкілля України.

Нагадаємо, раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, коментуючи майбутню відставку Абрамовського, заявив про великий рівень корумпованості екоінспекції. Нардеп від "Слуги народу" Олексій Устенко розповів також, що проти Абрамовського зіграли скарги на екоінспекцію.

Читайте також: 5 нових міністрів: Хто і чому очолить оборону, економіку, екологію, МінТОТ і стратегічну промисловість

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme