Расистський скандал з міністром: У Раді закликають Ткаченка піти у відставку

У Верховній Раді закликали міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка добровільно піти у відставку після расистського скандалу

Редактор стрічки новин
Расистський скандал з міністром: У Раді…
Фото: Кароліна Ашіон/Facebook

Про це з трибуни парламенту заявила народна депутатка від "Європейської Солідарності" Софія Федина, передає Depo.ua.

Йдеться про історію, яку раніше розповіла відома телеведуча Кароліна Ашіон – їй відмовили у працевлаштуванні на телеканал "1+1" через колір шкіри.

"Хотіла б звернути увагу, що сьогодні в Україні представники чинного уряду дозволяють собі дискримінацію за кольором шкіри, за расовою ознакою. Хочу привернути увагу до заяви журналістки Кароліни Ашіон, яка розповіла історію про те, як її не взяли працювати на "1+1", а конкретно Олександр Ткаченко, який сьогодні є міністром культури, за те, що у неї якийсь не такий колір шкіри. І коли нещодавно вона на днях підійшла до нього і нагадала про це, по суті відбулося підтвердження цієї позиції", - сказала Федина.

Вона вважає, що після цього міністр мав би піти у відставку.

"Мені здається, що після такого скандалу пан міністр мав би добровільно скласти повноваження. Інакше ми можемо констатувати, що у нас в уряді є сексисти і расисти, що неприйнятно для демократичної держави", - наголосила нардепка.

Федина наголосила, міністри не мають права порушувати основоположні права людини.

"Давайте доведемо що ми не парламент, у якому толерують сексисзм і расизм. Давайте доведемо, що ми є державою, у якій поважають основоположні права людини. І що ми – народ, який прагне справедливого, рівного відношення до всіх людей. Не залежно від їх фізичних чи інших особливостей. Кожна людина має право на повагу, на честь і гідність. І жоден міністр, зокрема уряду Зеленського, не має права порушувати ці основоположні права. Підтримуємо Кароліну Ашіон", – сказала депутатка.

Нагадаємо, раніше телеведуча каналу "Прямий" Кароліна Ашіон розповіла, як кілька років тому нинішній міністр культури Олександр Ткаченко, який тоді був генеральним продюсером "1+1", образив її через колір шкіри

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme