Разумков каже, що у Раді поки не збирають голоси за його відставку

Народні депутати поки не отримували підписних листів щодо відставки голови парламенту

Редактор стрічки новин
Разумков каже, що у Раді поки не збирают…
Фото: Facebook Дмитра Разумкова

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що наразі у парламенті підписів за його відставку народні депутати не збирають.

Про це він сказав у інтерв’ю "Українській правді", передає Depo.ua.

Також, за словами голови парламенту, не проводять сигнальних голосувань і у партійних чатах.

"Поки що з підписними листами ніхто не заходив. Ви ж чудово знаєте, що про це говорять років так зо півтора. Тим більше це дійсно відбувається у формі якихось кулуарних розмов. Але ж всі також розуміють, що це буде безповоротний крок, навіть якщо сигнальне голосування проводити у чатах. Теж треба розуміти наслідки такого процесу", – зазначив Разумков.

Активізацію чуток про свою відставку Разумков пов'язує з тим, що він відправив Венеційській комісії закон про деолігархізацію.

"Ну, хтось це пов’язує з тим, що я направив закон про деолігархізацію на Венеційську комісію. Але якщо ми зараз подивимося, то президент це повністю підтримує, він нещодавно провів розмову з паном Букіккіо", – зазначив спікер.

Він додав, що як тільки буде підписаний закон про олігархів, його направлять до Венеційської комісії вже в другому читанні.

"Хоча це буде прецедентом, тому що до цього всі законопроекти, які направлялися до Венеційської комісії, були в редакції першого читання. Просто про це не хочуть казати колеги. Я не бачу в цьому проблеми, я вважаю, що я зробив усе правильно. До мене звернулися усі опозиційні фракції, уповноважена з прав людини. Добре, що зараз президент підтримує ініціативу щодо опрацювання вищезазначеного в подальшому закону Венеційською комісією", – сказав Разумков.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що питання відставки Разумкова буде розглядатися на нараді у Трускавці, і голоси за це нібито є. Самого ж Разумкова на нараду у Трускавці не запросили. 

Останнім часом активізувалися чутки про можливу відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Також уже стало очевидно, що законопроект про олігархів став причиною чвар всередині фракції "Слуги народу". Зокрема, нещодавно між спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим, віце-спікером парламенту Русланом Стефанчуком та головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією сталася словесна перепалка у прямому ефірі телебачення під час обговорення антиолігархічного закону. 

Читайте також: Закон про олігархів: Що буде після того, як Разумков віддасть його Зеленському

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme