Разумков закликав США і надалі посилювати санкції проти "Північного потоку-2"

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков надіслав відкритий лист спікеру Палати Представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі щодо будівництва можливого введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2"

Журналіст відділу новин
Разумков закликав США і надалі посилюват…
Фото: Слуга народу / Facebook

Як пише Depo.ua, про це повідомили у прес-службі українського парламенту.

У листі Разумкова йдеться про те, Росія використовує газопровід як інструмент гібридної війни.

"Цей проект несе пряму загрозу енергетичній безпеці не лише України, а й усієї Європи. "Північний потік-2" є насамперед геополітичним проектом, що має на меті сформувати енергетичну залежність країн Європи від газової монополії Російської Федерації. Він значно звужує шляхи диверсифікації поставок енергії європейським споживачам", – наголошує спікер парламенту. 

Глава ВР додав, що проект потрібно розглядати як частину агресивної політики, яку Росія розгортає не лише проти України, а й проти всього західного світу.

"Добудова та введення в експлуатацію цього проекту зробить можливим подальше нарощування Росією агресії проти України та потенційно проти інших європейських держав", – зауважив Разумков.

Він закликав Конгрес США й надалі продовжувати політику санкцій, "які б не допустили добудову та введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2". Також він додав, що у випадку необхідності потрібно розглянути можливість введення додаткових посилених санкцій проти юридичних та фізичних осіб, залучених до будівництва "Північного потоку-2".

"Закликаю Конгрес США утримуватися від затвердження будь-яких угод, які загрожуватимуть енергетичній безпеці Європи та становитимуть загрозу національним інтересам України та США", – резюмував Разумков.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна отримати гарантії постачання газу на 10-15 років після запуску газогону "Північний потік - 2".

Відомо, що нещодавно лідер США Джо Байден вирішив не вводити санкції проти німецьких компаній, які будують російський газогін "Північний Потік -2".

Незадовго після цього у РФ заявили про те, що вже проклали першу нитку газогону в обхід України та готуються якнайшвидше наповнити її газом.

У відповідь США та Німеччина натякнули на те, що готові компенсувати Україні втрату зборів за транзит російського газу. ЗМІ ж повідомляли, що Німеччина та США найближчим часом оголосять про угоду щодо "Північного потоку-2". Україну теж згадують.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme