Речниця Білого дому США не змогла підтвердити надання Україні "Залізного куполу"

Речниця Білого дому США не змогла відповісти на запитання щодо "Залізного куполу" для України

Редактор стрічки новин
Речниця Білого дому США не змогла підтве…
Скріншот

У Білого дому  США не змогли підтвердити, що США планують надати Україні  системи протиповітряної і протиракетної оборони "Залізний купол".

Про це сказала речниця Білого дому Джен Псакі, відповідаючи на запитання журналістів щодо інформації про надання Україні  системи протиповітряної і протиракетної оборони, передає Depo.ua з посиланням на "Голос Америки".

"Я маю звірити це з командою. Я знаю, що ми заявляли про надання додаткової допомоги під час зустрічі (президентів, – ред.), але що стосується деталей, то я маю перевірити у команди", – сказала вона.

Нагадаємо, раніше американське видання Politico написало, що конгресмени включили поправку до законопроекту про оборону на 2022 рік, якою пропонують адміністрації президента США Джо Байдена продати або передати Україні нові системи протиповітряної і протиракетної оборони.

В Офісі президента у відповідь на цю інформацію заявили, що це перші результати домовленостей, які були досягнуті під час візиту лідера України Володимира Зеленського до США.

Минулого тижня очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україні не потрібна американська система ПРО, оскільки триває робота над розробкою власної. За його словами, ця технологія може прийти не обов'язково зі Сполучених Штатів. Є й інші країни, які володіють нею, й Україна веде переговори про доступ до неї.

Довідка: Система "Залізний купол", створена ізраїльською оборонною компанією Rafael у партнерстві з Raytheon, наразі є одним з найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. За даними військових, вона збила близько 90% ракет, випущених по Ізраїлю за останні кілька років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme