Регулятор підтримує підвищення цін на електроенергію для населення, – ЗМІ

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вважає необхідним підвищення цін на електроенергію для населення

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Регулятор підтримує підвищення цін на ел…
Фото: Pixabay

Йдеться про підвищення цін до економічно обґрунтованих. Це необхідно з метою збалансування ситуації на ринку електрики.

Також у НКРЕКП нагадали, що тарифи не повинні допускати перехресного субсидування, повідомив регулятор у коментарі для "УНІАН", передає Depo.ua.

"Отже, НКРЕКП вважає за необхідне і першочергове приведення фіксованих цін для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня", – сказано у відповіді.

Зазначається, що це повинно знизити фінансове навантаження на державні підприємства "Енергоатом" та "Укргідроенерго". Саме вони мають забезпечувати населення дешевою електроенергією згідно з покладеними на них зобов'язаннями.

При цьому відомо, що Нацкомісія не має повноважень встановлювати тарифи на електроенергію для населення. Втім, вона бере участь у розробці механізму ПСО.

Нагадаємо, 17 серпня стало відомо, що з 1 жовтня в Україні будуть знижені тарифи на електроенергію для низки категорій осіб. Рішення про зменшення тарифів на електроенергію для побутових споживачів уряд ухвалив напередодні. Водночас ЗМІ прогнозували, що товари та послуги значно подорожчають

Читайте також: Влада знову дозволила відрізати газ і світло за борги: Як це відбуватиметься

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme