Резніков розповів, скільки російських військ у Білорусі та чи достатньо їх для нападу на Київ

Кількість російських військ, як наразі перебувають у Білорусі, оцінюють у 9 тисяч

Редактор стрічки новин
Резніков розповів, скільки російських ві…
Фото: mil.gov.ua

Російських військових сил, зосереджених у Білорусі, недостатньо для нападу на Київ.

Про це заяви міністр оборони Олексій Резніков під час брифінгу, передає Depo.ua.

"З точки зору кількості, за нашими даними, там 9 тисяч представників Збройних сил РФ плюс техніка та обладнання, включаючи ракетне озброєння", – сказав міністр.

Він наголосив, що при такій кількості військових розмови про можливість нападу на Київ "звучать смішно". На думку міністра, завдання російських військ у Білорусі – залякувати та створювати ілюзію оточення України.

"Але такого контингенту для тих, хто розповідає, що буде напад на Київ з білоруської сторони... Вибачте мені, але це звучить смішно. А от погрожувати, лякати нас, створювати ситуацію такого нібито оточення... Так це працює. Тому й почалися навчання у Придністров'ї, щоб ми напружилися, щоб відволікти наш ресурс, щоб відбувся розфокус", – сказав Резніков.

Очільник Міноборони закликав українців довіритися Збройним силам.

"Ще раз наголошую, Збройні сили України під керівництвом головнокомандувача, генерального штабу і команди професійних бойових офіцерів готові до будь-якого сценарію. У нас все прораховано. І повірте, ми на місці не сидимо", - наголосив він.

Міністр також поінформував, що запросив телефонну розмову зі своїм білоруським колегою Віктором Хрєніним, під час якої очікує почути чіткі відповіді щодо продовження російсько-білоруських військових навчань.

"Ми з ним (Віктором Хрєніним, – ред.) домовилися про прямі взаємодії. Я йому написав вчора листа і через аташе попросив повідомити, що я прошу організувати телефонну розмову сьогодні. Для того, щоб поставити йому прямі запитання: що відбувається?" – сказав Резніков.

Водночас український міністр наголосив, що рішення залишити російські війська на території Білорусі було прогнозованим, адже "не для того їх везли аж з Далекого Сходу, щоб за 10 днів відправити назад". 

Нагадаємо, 20 лютого стало відомо, що Росія та Білорусь вирішили продовжити військові навчання "Союзна рішучість-2022". Підставою для продовження російсько-білоруських військових навчань називають активізацію бойових дій на Донбасі.

Додамо, що навчання мили завершитися 20 лютого і раніше міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявляв, що російська війська повністю покинуть територію країни після завершення спільних навчань. 

Читайте також: "Союзна рішучість - 2022": Як проходять російсько-білоруські навчання, з яких може початися вторгнення в Україну (Фоторепортаж) 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme