Резніков сказав, що Україна робить для посилення обороноздатності на тлі російської агресії

Україна на тлі російської агресії послідовно зміцнює свою оборону

Журналіст відділу новин
Резніков сказав, що Україна робить для п…
Фото: Скріншот

Водночас Київ, попри ймовірність вторгнення Росії, чітко дотримується зобов'язань і розглядає сценарій політико-дипломатичного врегулювання як базового.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в межах виступу на годині запитань до уряду в парламенті 28 січня, передає Depo.ua.

За словами Резнікова, щоб посилити оборону влада здійснює низку кроків.

1. Розгортання Сили територіальної оборони.

"Триває активне розгортання Сил територіальної оборони Збройних сил України… Урядом вже ухвалені необхідні підзаконні акти й триває робота на рівні відомчих актів", – наголосив міністр.

2. Формування штату особливого періоду.

"Штат особливого періоду, який сумарно складатиметься з близько 130 тис. осіб… Це – цивільні громадяни, які пройдуть відбір і укладуть контракт про службу в резерві ТРО. Вони перебуватимуть під командуванням військових. Держава закріпить за ними зброю та буде проводити навчання. Робота по розгортанню штату особливого періоду вже триває", – розповів Резніков.

3. Створення добровольчих формувань територіальних громад.

"Добровольчі формування територіальних громад. Вони можуть бути створені в невеликих населених пунктах виключно в тому випадку, якщо таку ініціативу проявить командування Сил територіальної оборони, а головнокомандувач ЗСУ ухвалить відповідне рішення", – пояснив урядовець.

За словами Резнікова, зараз першочерговою потребою є "облаштування утримування місць дислокацій, адже йдеться про одночасне розгортання 176 військових частин".

"Також потрібно буде залучити ресурси органів місцевої влади", – підсумував він.

Нагадаємо, дещо раніше Резніков повідомив, що безпекова ситуація біля кордонів України нині майже не відрізняється від ситуації, яка була навесні минулого року. Він додав, що вище військове керівництво України перебуває у постійному контакті з міжнародними партнерами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme