Резніков виступив за скорочення терміну строкової служби в армії

В Україні вивчають питання доцільності призову на строкову службу до війська

Редактор стрічки новин
Резніков виступив за скорочення терміну…
Фото: Генштаб ЗСУ

Міністр оборони України Олексій Резніков також виступає за скорочення тривалості строкової військової служби в армії.

Про це він сказав під час свого виступу у Верховній Раді в рамках години запитань до уряду, передає Depo.ua.

Міністр нагадав, що сьогодні в українському війську є і контрактний підхід, і призов.

Загалом, за його словами, у Збройних Силах України 250 тисяч військовослужбовців, і ще 11 тисяч будуть додані за рішенням парламенту.

"Але поки на сьогодні ми вивчаємо разом з головнокомандувачем і Генштабом доцільність і необхідність саме призову на строкову службу. Моя позиція така: можливо, нам не потрібна вона на такий довгий період, може, її варто зробити коротшою. І готувати потенційних майбутніх захисників і захисниць, щоб вони були готові", - зазначив Резніков.

За його словами, важливим аспектом також буде впровадження закону про територіальну оборону та національний спротив, який почне діяти з 1 січня.

Як відомо, на сьогодні тривалість строкової служби в Україні становить до 18 місяців для солдатів, матросів, сержантів і старшин. Для осіб з вищою освітою – до 12 місяців.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що у партії "Слуга народу" обговорюють можливість скасування обов'язкового призову юнаків у 2023 році. За словами Олександра Корнієнка, така можливість розглядається у зв'язку з ухваленням Верховною Радою Закону "Про основи національного спротиву" і з рухом України до членства у НАТО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme