РНБО наказала Кабміну розібратися із ситуацією в "Укрзалізниці"

Рада нацбезпеки та оборони звернула увагу на проблеми в "Укрзалізниці" і наказала уряду розібратися і звільнити кого треба

Журналіст відділу новин
РНБО наказала Кабміну розібратися із сит…
Фото: Прес-служба "Укрзалізниці"

"Там на сьогодні є досить небезпечні з точки зору національної безпеки процеси у фінансово-господарській діяльності, в забезпеченні сьогоднішнього сталого функціонування цієї системи", - - так охарактеризував ситуацію в "Укрзалізниці" на брифінгу після засідання секретар РНБО Олексій Данілов.

Тож, за його словами, Кабінет міністрів отримав доручення розібратися із станом справ в "Укрзалізниці", передає Depo.ua.

Крім того, Данілов зазначив, що, за необхідності, будуть прийняті й кадрові рішення щодо менеджменту УЗ.

Нагадаємо, у липні народна депутатка від "Слуги народу" та очільниця Тимчасової слідчої комісії Ради з питань перевірки та оцінки стану АТ "Українська залізниця" Юлія Гришина заявила, що за 5 років активи "Укрзалізниці" подешевшали на 66 млрд грн – до 142 млрд.

Раніше вона ж повідомляла, що "Укрзалізниця" має серйозні проблеми через дефіцит палива

Довідка: У січні 2021 року у Верховній Раді утворили Тимчасову слідчу комісію з питань перевірки та оцінки стану АТ "Українська залізниця".  Головою ТСК стала народна депутатка Юлія Гришина (фракція партії "Слуга народу"), а її заступником – член фракції "Опозиційна платформа – за життя" Федір Христенко.

До складу комісії також увійшли народні депутати з фракцій "Слуги народу", "Батьківщини" та груп "Партія "За майбутнє" і "Довіра". Кількісний склад ТСК становить 13 народних депутатів, термін її діяльності – один рік з дня утворення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme