РНБО перевірить масове виведення банків з ринку протягом 2014-2017 років

Апарат Ради нацбезпеки і оборони розгляне справу про масове виведення банків з ринку під час банківської кризи 2014-2017 років

Журналіст стрічки новин
РНБО перевірить масове виведення банків…
Фото: Facebook Олексія Данілова

На форумі YES 2021 заступник голови виконавчого директора МВФ від України Владислав Рашкован зауважив, що у 2014-2016 роках низка банків збанкрутували, а їхні збитки покрили платники податків.

У відповідь на це секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що екс-власник націоналізованого АТ "ПриватБанк" Ігор Коломойський не міг би "нічого робити" без "спільників в Нацбанку", передає Depo.ua..

"Деякі речі, які відбуваються в банківській системі, не дивують. 96 млрд грн ми заплатили за те, що нібито якісь власники щось там не додають. Наступний кейс, який розглядатимуть у апараті РНБО – це саме як вийшло, що грошей немає, олігархи додатково з'явилися після банкопаду ", – наголосив Данілов.

Як відомо, у "ПриватБанку" вважають, що Коломойський причетний до виведення 17 млрд грн з банку. Апарат РНБО розгляне цю справу за дорученням президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що "ПриватБанк" вирішив продати понад 90 тис. безнадійних кредитів. Продаж права вимоги по портфелю буде проведено на голландському аукціоні.

Довідка: Внаслідок банківської кризи 2014-2017 років з українського банківського ринку було виведено 99 з 178 банків. Серед причин було російське вторгнення, кредитування банками осіб, пов'язаних з власниками банків, накопичення "токсичних" кредитних портфелів і недорезервування неякісних кредитів. Тоді ж непрацюючими було визнано 72% всіх кредитів, які банки мали до 2013 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme