Суд США заборонив Коломойському та Боголюбову продавати активи

Канцлерський суд штату Делавер (США) відхилив клопотання екс-власників "ПриватБанку" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова про припинення розгляду справи за позовом банку

Журналіст стрічки новин

Також їм заборонили продавати активи.

Коломойський та Боголюбов наполягали, що позов державного банку проти своїх колишніх власників має розглядатися в Україні, однак суд відмовив у задоволенні клопотання та продовжить розгляд, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу ПриватБанку

"Також суд задовольнив клопотання ПриватБанку та виніс наказ про збереження активів (status quo order), яким наклав заборону на будь-які дії поза межами звичайної господарської діяльності з різноманітними активами відповідачів у США", — повідомили у банку.

Водночас Канцлерський суд призупинив провадження в окремій частині, допоки пов'язані судові процеси в Україні не будуть вирішені по суті.

У суді додали, що рішення є "гарантією надання позивачу належного забезпечення вимог на суму понад 600 млн доларів США, відшкодування яких він вимагає в рамках цього провадження".

Нагадаємо, 2 червня суд визнав законність націоналізації "ПриватБанку" – Господарський суд міста Києва закрив провадження у справі за позовом Олександра Дубілета, який оскаржував договори купівлі-продажу "ПриватБанку", внаслідок яких держава набула у власність 100% акцій банку в грудні 2016 року.

Довідка: 21 грудня 2016 року "ПриватБанк" перейшов у державну власність у зв'язку з неплатоспроможністю. Держава отримала 100% в його капіталі і фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень.

Наприкінці червня 2017 року Кабінет міністрів ухвалив рішення докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд грн на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора – компанії EY.

Відомо також, що уряд націоналізував "ПриватБанк" за пропозицією НБУ та колишніх акціонерів банку. Найбільшими з них на той момент були саме Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Водночас згодом стало відомо, що колишні власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною. Зараз сторони ведуть судові спори як в Україні, так і за кордоном.

Раніше ЗМІ писали, що щонайменше один із позовів буде розглядатися в Ізраїлі – у грудні 2019 року "ПриватБанк" ініціював судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва проти колишніх власників банку.

Він стосується виведення з "ПриватБанку" щонайменше 600 млн доларів у період 2007-2011 років та розміщення їх на рахунку в банку "Дисконт".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme