Роботу Ради можуть заблокувати на рік: У чому причина

Роботу парламенту можуть заблокувати на рік через так званий поправочний спам до законопроекту №5600, який передбачає підвищення податків в Україні

Журналіст стрічки новин
Роботу Ради можуть заблокувати на рік: У…
Фото: Слуга народу / Facebook

Про це повідомив у коментарі PavlovskyNEWS народний депутат від "Слуги народу" Олексій Устенко, пише Depo.ua.

Нардеп зауважив, що вже до цього законопроекту подали понад 10 тисяч поправок. Він нагадав, що рекордсменом за кількістю поправок є "банківський закон", до якого їх подали 16 тисяч. Однак, за словами Устенка, головна різниця між поправками до двох законопроектів у тому, що до банківського їх подавали всього семеро нардепів, тоді як до документа про підвищення податків – значно більше осіб.

"Якщо порахувати, то 200 поправок можна розглянути за пленарний день. Таких днів – 4 на тиждень. 2 тижні робочі в місяць. Ми розуміємо, що 6 місяців треба, і це без свят, вихідних і затримок. Це може заблокувати роботу Ради місяців на 8 -10, а то і на рік", – зауважив Устенко.

На його думку, треба міняти регламент, щоб у депутатських фракцій і груп був ліміт поправок, або щоб не було обмеження по часу для розгляду поправок – "сидіти до переможного з понеділка до суботи з 8 до 20".

Нагадаємо, 1 липня народні обранці ухвалили проект закону №5600 у першому читанні. 

Читайте також: Що пропонує законопроект про підвищення податків в Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme