Росія готова постачати Білорусі системи протиповітряної оборони С-400

Росія готова поставити системи протиповітряної оборони С-400 Білорусі, проте офіційна заявка від Мінська поки що не надходила
 

Журналіст відділу новин
Росія готова постачати Білорусі системи…
Фото: росЗМІ

Глава Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) РФ Дмитро Шугаєв озвучив готовність постачати Білорусі ППО С-400, якщо буде відповідний запит.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

"Буде заявка – постачатимемо. Невже ми не поставимо С-400 союзній державі? Але поки що ніяких заявок немає", – цитують російські ЗМІ Шугаєва.

При цьому російський чиновник зазначив, що військово-технічна співпраця з Білоруссю ведеться на постійній плановій основі.

"Там дуже багато є взаємин по лінії прямого договору про ВТС на ліцензійній основі безпосередньо з підприємствами-виробниками", – зазначив він.

Як відомо, у січні 2021 року командувач Військово-повітряних сил і військ ППО Білорусі Ігор Голуб говорив, що країна планує укласти контракт із Росією на постачання систем С-400 та комплексів "Панцир-С".

Нагадаємо, на початку жовтня Олександр Лукашенко відкрито  заявив у інтерв'ю CNN, що у разі потреби перетворить Білорусь на єдину з Росією військову базу.

10 листопада міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей пригрозив спільною з Росією відповіддю у разі розміщення військ НАТО на кордоні.

Читайте також: Тисяча кілометрів спільного кордону: До чого готуватись Україні, якщо Путін таки введе війська у Білорусь

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme