Росія хоче відсікти частину України та прибрати вище керівництво держави, – Подоляк

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував оперативну ситуацію в Україні та напади Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росія хоче відсікти частину України та п…
Скріншот

За його словами, зараз тривають запеклі бої практично по всьому периметру України.

Про це Подоляк заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Йдуть запеклі бої на Сході, Суми, біля Харкова і на півдні, Херсонська область. Тактика росіян зрозуміла, вони хочуть відсікти частину України. Там вони входять масштабними колонами. ЗСУ там працюють достатньо ефективно, наносять великі втрати росіянам. Що стосується точкових закидів вертольотами чи десантування, то ми маємо спробу дестабілізувати ситуацію в ряді великих міст, це Харків та Київ. Ключове завдання росіян це прибрати вище керівництво країни, створити максимальну паніку, після цього – завезти сюди когось зі своїх та ухвалити пакт про двосторонні відносини з РФ. Тобто дві цілі – забрати частину території і спровокувати безлад", – наголосив він.

Подоляк додав, що зараз президент України Володимир Зеленський перебуває на зв'язку зі світовими лідерами.

"Щойно говорив з російськими журналістами, тому що росіяни не знають того, що відбувається в Україні. Їм пропаганда каже, що йдуть невеличкі локальні бої з примусом України до відходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Тобто, росіяни і близько не знають, що йде бомбардування мирних великих міст і йде спроба зламати інфраструктуру і посіяти максимальну паніку", – додав радник глави ОП.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що перший удар Росії по Україні провалився, це за попередніми оцінками. Росія атакувала Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Харків, Київ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Краматорськ і безпосередньо лінію зони проведення ООС.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Читайте також: В Україні ввели воєнний стан: Що важливо знати усім

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme