Росія ховає на швейцарських офшорах близько $200 млрд

За даними Швейцарської асоціації банкірів (SBA), на офшорних рахунках їхніх фінустанов зберігається від 150 до 200 мільярдів швейцарських франків (до $213 млрд ) грошей російських клієнтів

Журналіст стрічки новин

Ця інформація стала доступна після того, як Швейцарія підтримала санкції проти Росії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Наразі у швейцарській громадськості розгораються дебати про роль країни. Зокрема, Маттеа Мейер, співголова соціал-демократів, закликає Швейцарію обмежити будь-які грошові кошти, що належать росіянам, близьким до президента влодимира путіна і його режиму.

"Частина належить лояльним Кремлю олігархам. Гроші та їх діяльність ... допомагають фінансувати війну", – обурилась жінка, наголосивши, що Швейцарія"повинна зробити все можливе, щоб перекрити грошові крани".

Оцінка SBA показує масштаб завдання введення санкцій, таких як заморожування грошових коштів.

"Частка активів, що зберігаються у російських клієнтів, ймовірно, становить частку в низькому однозначному процентному діапазоні від загального обсягу транскордонних активів, депонованих у швейцарських банках", – вказується в заяві, відправленій виданню.

Інформація SBA рідкісна для Швейцарії, яка відхиляла багато попередніх запитів про прозорість. Дані розголошуються після того, як Швейцарія зробила незвичайний крок, застосувавши санкції Європейського Союзу до російських грошей після вторгнення Москви в Україну.

Нагадаємо, 15 березня ЄС затвердив новий (четвертий) пакет санкції проти рф. До списку обмежень проти країни-агресорки, яка розв'язала війну в Україні, потрапили ще більше олігархів та еліти путінського режиму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme