Росія може влаштувати хімічну атаку та звинуватити у цьому Україну, – WP

Відведення військ від кордону з Україною, про яке нещодавно оголосила Росія, може бути лише ширмою для того, щоб замаскувати свої справжні наміри 

Редактор стрічки новин
Росія може влаштувати хімічну атаку та з…
Фото: Міноборони РФ

Дані розвідки США свідчать, що Росія може під чужим прапором здійснити хімічну атаку, щоб звинуватити у цьому Україну та почати вторгнення під цим приводом.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Washington Post.

Видання посилається на чотири джерела, які погодилися надати інформацію на умовах анонімності. Зокрема, американський чиновник заявив, що Вашингтон отримав "достовірну інформацію, що заяви Росії можуть бути частиною дезінформаційної кампанії, спрямованої на те, щоб ввести США в оману".  Двоє інших офіційних осіб США та один європейський чиновник незалежно один від одного підтвердили, що вони знайомі з розвідданими.

Двоє офіційних осіб США розповіли про додаткові розвіддані, які вказують, що Росія під чужим прапором використовуватиме хімічну речовину проти мирних жителів, а потім використає трупи, щоб створити враження, що це Україна отруїла газом і вбила цивільних. Один зі співрозмовників видання сказав, що вина може бути покладена і на США.

Про можливість хімічної атаки Росії заявив і держсекретар Ентоні Блінкен, виступаючи в Раді Безпеки ООН у четвер, 17 лютого. Під час своєї промови він перерахував можливості, які Росія може використати як приводи для вторгнення в Україну, включаючи організацію атаки з використанням хімічної зброї. Блінкен сказав, що  потенційні російські дії під чужим прапором можуть включати "сфабрикований так званий терористичний акт на території Росії", фальшиву масову могилу, інсценовану атаку безпілотників на цивільних осіб або "фальшиву, навіть справжню атаку із застосуванням хімічної зброї".

Нагадаємо, ще наприкінці січня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що на Донбасі нібито перебувають 130 бійців якоїсь американської приватної військової компанії з підготовки провокацій "з хімічними компонентами". У МЗС України вже відреагували, що такою дезінформацією Росія створює інформаційне прикриття для своїх подальших провокацій.

17 лютого у США повідомили, що Росія збільшила кількість військових біля кордонів України на 7 тисяч, попри заяви Кремля про відведення військ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme